Hit enter to search or ESC to close
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Τομέας Ζωολογίας

Το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, αποτελεί τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών με μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων και έρευνας σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης του έμβιου κόσμου και των αλληλεπιδράσεών του με το περιβάλλον και διαιρείται διοικητικά σε 4 τομείς. Ο Τομέας Ζωολογίας ενεργοποιείται σε πολλαπλούς τομείς έρευνας της επιστήμης της ζωολογίας και πέραν της έρευνας σε τομές αιχμής, προσφέρει υπηρεσίες και συμβουλευτική σε δημόσιους φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως μεταξύ άλλων, περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αποκατάσταση και βιώσιμη διαχείριση θαλάσσιων και χερσαίων οικοσυστημάτων και εποπτεία στην καταγραφή, παρακολούθηση, αξιολόγηση και αειφόρο διαχείριση της χερσαίας πανίδας σπονδυλωτών και ασπόνδυλων κοινοτικού και εθνικού ενδιαφέροντος.
Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα

Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών

ΙΔΕ- ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) περιλαμβάνει τέως ν.π.ι.δ. Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας. Αντικείμενο του είναι η διενέργεια έρευνας, η προώθηση της καινοτομίας και της τεχνολογίας, η διάχυση των γνώσεων, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών καθώς και επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλους τους τομείς της αγροδιατροφικής αλυσίδας, κ.α. Το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών που εποπτεύεται από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ έχει ως αποστολή την ανάπτυξη τεχνολογίας και την μεταφορά τεχνογνωσίας για την αειφορική διαχείριση των φυσικών χερσαίων οικοσυστημάτων, την ποιοτική και ποσοτική αύξηση των παραγόμενων σε αυτά προϊόντων και υπηρεσιών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
ΙΤΕ

Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1983 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα, εξοπλισμένα και στελεχωμένα ερευνητικά κέντρα της χώρας. Εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας. Οι ερευνητικές και τεχνολογικές κατευθύνσεις του ΙΤΕ επικεντρώνονται σε τομείς όπως: Μικροηλεκτρονική, Λέιζερ, Υλικά, Πληροφορική, Ρομποτική, Τηλεπικοινωνίες, Υπολογιστικά Μαθηματικά, κ.α. Το Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΠ) του ΙΤΕ διεξάγει βασική και εφαρμοσμένη έρευνα στην ευρύτερη περιοχή της Επιστήμης και Μηχανικής των Υπολογιστών. Το ΙΤΕ-ΙΠ είναι οργανωμένο σε Ερευνητικά Εργαστήρια, καθένα διεξάγει βασική και εφαρμοσμένη έρευνα και διαθεματικά με διεπιστημονική προσέγγιση, αναπτύσσει πρωτότυπα προϊόντα και παρέχει υπηρεσίες και προϊόντα
ΣΥΣΤΑΔΑ

Τσιάρας Δ. - Παλάσκας Δ. - Ζαχαριάδης Α. Ο.Ε.

Η εταιρεία «Δ. Τσιάρας – Δ . Παλάσκας – Α. Ζαχαριάδης Ο.Ε.» (δ.τ. ΣΥΣΤΑΔΑ) ιδρύθηκε με σκοπό τη συμμετοχή των εταίρων της σε υποβολές προτάσεων για κοινοτικά ή εθνικά προγράμματα σχετικά με τη δασοπονία και το φυσικό περιβάλλον και την ανάληψη σχετικών έργων και παροχή δασολογικών και περιβαλλοντικών υπηρεσιών. Δραστηριοποιείται στη σύνταξη μελετών προστασίας και διαχείρισης δασών, εκπόνηση μελετών Δασικών Χαρτών/Δασολογίου, σχέδια διαχείρισης και ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες προστατευόμενων περιοχών, παρακολούθηση τύπων οικοτόπων/χλωρίδας/πανίδας, μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ανάπτυξη εφαρμογών και εκπαίδευση στη χρήση Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS), δημιουργία ιστοσελίδων και ανάπτυξη εφαρμογών (applications) προς εξυπηρέτηση των αναγκών των έργων που αναλαμβάνει, παραγωγή εξειδικευμένου λογισμικού.
Verus+ Information Systems

Ζαχαριάδης Α. - Δάνης Π. Ο.Ε.

Η Verus+ ιδρύθηκε με σκοπό τη σύνθεση της εμπειρίας και της επιστημονικής γνώσης των στελεχών της για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων και της ανάπτυξης των επιχειρήσεων. Η Verus+ έχει επενδύσει σημαντικά σε τεχνολογίες αιχμής όπως οι τεχνολογίες Microsoft .ΝΕΤ, Ajax, Microsoft SQL Server, HTML 5/CSS 3. Επίσης, αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας Windows Azure για την υλοποίηση εφαρμογών στο cloud. Μεταξύ άλλων έχει αναπτύξει καινοτόμες εφαρμογές όπως: Εφαρμογή για τον προγραμματισμό παραγγελιών σε προμηθευτές, Εφαρμογή εξωλογιστικής κοστολόγησης, Web based πλατφόρμα βιβλιογραφικών αναφορών για προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας, Διαδραστικούς χάρτες για κινητά και ταμπλέτες για τους επισκέπτες εθνικού πάρκου, Πλατφόρμα τεχνικής εξυπηρέτησης για έξυπνες συσκευές, κ.α.